MS Office jako przeglądarka WWW

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rapen
    Classic
    • 2013
    • 22

Zamieszczone przez ark
    Z pierwszego postu wynika na 99% zatkane spusty pod podszybiem bo wodę miałeś w czasie deszczu i piszesz że ci parują szyby to znaczy albo wilgoć
    Lub,może już jest tak mokry filtr przeciwpyłkowy,że woda przecieka przez niego.
  • g4cek
    Rider
    • 2011
    • 402

Witam,
    Mam pytanie czy za pomocą programów pakietu office jest możliwość przeglądania stron www. Do tej pory znam tylko jeden sposób poprzez outloka czyli utworzenie folderu i w jego właściwościach ustawić zakładkę strona główna jako np www.wp.pl ale nie jest on do końca dobry gdyż nie można zrobić wstecz lub otworzyć w nowym oknie strony www. Może jest ktoś na forum kto zna takie jakieś opcje? Bardzo mi na tym zależy ponieważ nie mogę używać do stron www żadnej przeglądarki

Komentarz

• blackspot
      Rider
      • 2007
      • 291

Dziwny sposób. Do czego Ci to? Jako wstecz możesz użyć klawisza Backspace.
      Powered by Rogalotti + DSG

Komentarz

• Northeusz
        RS
        • 2010
        • 1677
        • Octavia I (1U2)
        • AUM 1.8 20VT 150 KM

Nietypowe pytanie na OCP . Rzeczonego Worda jako edytora i powiedzmy przeglądarki poczty to da się wykorzystać, ale do operacji "wtecz" czy "w nowym oknie" na stronach www to nie spotkałem się. Są to operacje typowe dla przeglądarek, korzystanie z cache, cookies czy obsługa sesyjności. Jeśli u siebie nie możesz korzystać z przeglądarki, to może terminalowo przez inny komputer albo jakiś virtual?
        Pozdrawiam
        Northeusz

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

pytanie jak pytanie, ale dla czego na głównym to juz chyba sam autor wie :?
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• g4cek
            Rider
            • 2011
            • 402

ok znalazłem w outloku opcje wstecz to już dużo. ponieważ to działa nie ma tylko nowego okna. blackspot, potrzebne mi to w miejscu gdzie spędzam dobre pół dnia od pn. do pt. a niekiedy i więcej (łatwo chyba się domyśleć o jakie miejsce chodzi) a nie mogę bezpośrednio wejśc na jakąs stronę przez przeglądarkę ponieważ zostanie to zauważone. Pisząc tego posta również jestem w outloku
            szkoda, dla tego jest na głównym ponieważ nie miał bym czasu na OCP a tu jest fajnie

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez g4cek
              szkoda, dla tego jest na głównym ponieważ nie miał bym czasu na OCP
              nie zrozumiałem :roll:
              czyli dlatego wrzucasz swoje OT zapytanie do wątku technicznego, że nie miałbyś czasu na OCP a tu jest fajnie :?: :!:
              co to znaczy w ogóle :?:
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• g4cek
                Rider
                • 2011
                • 402

szkoda, specjalnie dla Ciebie przełożone na język Polski i łopatologicznie brzmi tak:
                W pracy mam internet a jak wejdę przez przeglądarkę np mozillę to widać historię oraz gdzie i o której godzinie byłem na jakiej stronie mój pracodawca zainstalował taki programik który mnie kontroluje i daje statystyki z mojej pracy.
                Jak wejdę na stronę www przez outloka to będzie widoczne że siedziałem w outloku a nie na stronie np: www.octaviaclub.pl
                Ponieważ jedynie w pracy mam czas na siedzenie na OCP oraz na innych stronach to pisze tego posta czy ktoś mi pomoże abym mógł korzystać w czasie pracy z internetu i wchodzić na ocp poprzez outloka albo inne narzędzie pakietu ms office.
                Napisałem to na głównej bo jest to dla mnie ważne aby móc sobie na tym forum posiedzieć poczytać oderwać się od pracy.
                Moje zapytanie wrzuciłem do działu technicznego bo stwierdziłem że tu mu będzie najlepiej
                Mam nadzieje że już wszyscy zrozumieli

Komentarz

• idas
                  Elegance
                  • 2006
                  • 828

Sprawdz czasem czy pakiet Office nie wykorzystuje po prostu Internet Explorera
                  Pozatym jesli ktos jest bardziej rozgarniety to sprawdza takze dane na poziomie sieciowym, i wowczas marny twoj los :twisted:
                  VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                  VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• g4cek
                    Rider
                    • 2011
                    • 402

idas, chyba nie sprawdzają na poziomie sieciowym, jest zainstalowany program timecamp który uruchamia się razem ze startem win, i to o niego chodzi jak go oszukać. puki co outlok robi to dosyć dobrze tzn pokazuje że się korzystało z niego ale nie jest to zbyt wygodne do korzystania

Komentarz

• kytutr
                      Rider
                      • 2011
                      • 327

g4cek, a jakby zmienić nazwę pliku wykonywalnego firefox.exe czy też opera.exe (bądź chrome.exe) na outlook.exe lub winword.exe?

Choć to może nie wystarczyć, bo TimeCamp zapisuje też tytuły otworzonych okien programów. I to jest drugi problem.
                      korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• sesik
                        RS
                        • 2006
                        • 2165

Zamieszczone przez g4cek
                        szkoda, specjalnie dla Ciebie przełożone na język Polski i łopatologicznie brzmi tak:
                        W pracy mam internet a jak wejdę przez przeglądarkę np mozillę to widać historię oraz gdzie i o której godzinie byłem na jakiej stronie mój pracodawca zainstalował taki programik który mnie kontroluje i daje statystyki z mojej pracy.
                        Jak wejdę na stronę www przez outloka to będzie widoczne że siedziałem w outloku a nie na stronie np: www.octaviaclub.pl
                        Ponieważ jedynie w pracy mam czas na siedzenie na OCP oraz na innych stronach to pisze tego posta czy ktoś mi pomoże abym mógł korzystać w czasie pracy z internetu i wchodzić na ocp poprzez outloka albo inne narzędzie pakietu ms office.
                        Napisałem to na głównej bo jest to dla mnie ważne aby móc sobie na tym forum posiedzieć poczytać oderwać się od pracy.
                        Moje zapytanie wrzuciłem do działu technicznego bo stwierdziłem że tu mu będzie najlepiej
                        Mam nadzieje że już wszyscy zrozumieli

:
                        Raz, że chcesz ładować swojego pracodawce w ch... to jeszcze nie rozumiesz, że do takich tematów jest off-topic, rozumiem, że opierdalanie się w pracy jest dla Ciebie ważne ale żeby aż tak.
                        Best ET = 13.666
                        Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                        PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                        http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• g4cek
                          Rider
                          • 2011
                          • 402

sesik, no aż tak i co w tym złego? Chyba chcę sobie sprawdzić czy mi pensja wpłynęła lub przeczytać jakieś wiadomości skoro spędzam tam większość dnia.

Komentarz

• dwaoka
                            Elegance
                            • 2010
                            • 927

g4cek, jakbyś to TY zatrudniał ludzi i płacił im to byś zrozumiał co w tym złego :idea:
                            bkc+dsg

Komentarz

• Zorr
                              RS
                              • 2011
                              • 2110

Zamieszczone przez dwaoka
                              g4cek, jakbyś to TY zatrudniał ludzi i płacił im to byś zrozumiał co w tym złego :idea:
                              dobry kierownik znajdzie tyle pracy dla pracownika, że pracownik nie będzie miał czasu na przeglądanie forum. Jeżeli pracownik akurat nie ma co robić albo komputer robi coś za niego, to dlaczego nie miałby przeglądać internetu, lepsze to niż udawanie że się coś robi?

wracając do tematu
                              - MS Office --> pewnie poza Outlookiem trzeba by pisać makra, możesz też próbować dodać obiekt do arkusza (np.: flash w ten sposób działa)
                              - miałem kiedyś programik na pendrive, który pozwalał na korzystanie z internetu przez "telnet" bardzo fajny gdyż omijał też inne zabezpieczenia
                              - jest jeszcze opcja wirtualnego komputera
                              - programy maskujące warto przeglądnąć aczkolwiek one chyba tylko maskują to co przeglądasz a nie fakt przeglądania
                              - można poszukać jakąś kompletnie nie znaną przeglądarkę i z niej korzystać (http://pl.wikipedia.org/wiki/Por%C3%..._internetowych)
                              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

Zamieszczone przez g4cek
                                To jest odpowiedź na pytanie, a cały ten pozostały wywód guzik mnie obchodzi.

Tak czy siak źle stwierdziłeś i dobrze byłoby na przyszłość lepiej oceniać co do którego działu się nadaje.
                                Inaczej robisz po prostu syf, mam nadzieję, że to zrozumiałe.
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• g4cek
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 402

szkoda, zrozumiałe
                                  Zorr, bardzo dobrze to ujołeś
                                  Odnośnie dodania obiektu do arkusza, jak to zrobić i o który program chodzi (domyślam się że o Excela)

Komentarz

• Zorr
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2110

Zamieszczone przez g4cek
                                    Odnośnie dodania obiektu do arkusza, jak to zrobić i o który program chodzi (domyślam się że o Excela)
                                    myślę że jednak nie tędy droga tzn. nie mam wystarczająco dużo czasu aby to sprawdzić, przetestować itp... (tak na dzień dobry to to nie działa)
                                    Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                    Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• g4cek
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 402

ok narazie korzystam z outloka

Komentarz

• McGan
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 3573
                                        • Superb III (3V3)

Raz, że chcesz ładować swojego pracodawce w ch... to jeszcze nie rozumiesz, że do takich tematów jest off-topic, rozumiem, że opierdalanie się w pracy jest dla Ciebie ważne ale żeby aż tak.
                                        Hahahaha, sesik cięta riposta Ale się ubawiłem, hahahaha :lol:
                                        Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                        Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• g4cek
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 402

McGan, ja wypowiedź sesika zostawiłem bez komentarza... pomóc nie pomógł posta se nabił i jest fajnie

Komentarz

Pracuję...